«Vold i nære relasjoner – hvor går grensen?»

På vei over Universitetsplassen hjem fra jobb fikk jeg utdelt en brosjyre med denne tittelen. I følge Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) har én av fire norske kvinner opplevd vold fra nåværende eller tidligere samlivspartner. Jeg blir skremt av at tallet er så høyt. Det forteller at det til og med i Norge langt i fra er en selvfølge at kjæresten din ikke slår deg. Det er ikke noen selvfølge at du ikke tvinges til sex, eller at du får treffe vennene dine når du vil eller i det hele tatt forlate huset. Men at det ikke er noen selvfølge betyr ikke at det er greit, det er omtrent så langt fra greit som det kan få blitt. Bedre blir det ikke at mennesker med politiske verv kommer med (unnskyld uttrykket) idiotiske uttalelser som «Jeg tror det at hvis vi skal få redusert kvinnevolden, så bør ikke kvinnene være så kvikke til å legge bena i kors når mannen kommer hjem fra jobb. Jeg tror det vil redusere prostitusjon også» (http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/94463/-+Gi+mannen+sex+oftere.html)

Vi kan ikke sitte og se på at kvinner blir utsatt for vold bak «lukkede» dører fordi vi er så fryktelig redde for å tråkke hverandre på tærne eller bryte inn i privatlivets «fred». Vi må tørre å si i fra, riktignok risikerer vi å drite oss ut, ta feil, men tenk hvis vi ikke bryter inn? Å snu seg vekk og late som ingenting er ukristelig, Gud har gitt oss i oppdrag å ta vare på hverandre, og særlig de svake: «Alltid har jeg holdt fram for dere at vi må arbeide på denne måten og ta oss av de svake. Husk de ordene Herren Jesus selv sa: ‘Det er saligere å gi enn å få.’» (Apostlenes gjerninger 20,35). I n g e n jenter fortjener å bli utsatt for vold.

Sjekk ut JURKs nettside, http://www.jurk.no/no/front/ for mer info.

Klem fra Kristin, forskjellsfeminist 🙂


«Det finnes mange dyktige kvinner, men du overgår dem alle.»
Ordspråkene 31,29.

1 kommentar

Filed under Gud og Jesus og og kristendom og sånn, Samfunn og sånn

One response to “«Vold i nære relasjoner – hvor går grensen?»

  1. Bra engasjement! Alt er blitt så privatisert i våre dager, vi skal ikke blande oss i noen andres saker. På tide å sakffe seg et par baller, og begynne å sparke fra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s