Star Wars og Snåsamannen

Jeg har en tilståelse å komme med. En jeg ikke er helt sikker på om jeg er så fryktelig stolt av. Etter mangeårige motstand har jeg blitt en liten smule bergtatt…

star-wars-picture

På ungdomsskolen/videregående forsøkte Jørn gjentatte ganger å få meg til å se en Star Wars film, men jeg nektet ganske plent. Følgelig inngikk vi en avtale: jeg skulle se Star Wars hvis han så alle Harry Potter-filmene, en avtale som, fram til nå, har vært ganske neglisjert fra min side.

Men plutselig, for noen uker siden viste Nrk3 Star Wars 1. På forslag fra min bedre halvdel og i mangel av noe bedre å finne på så vi filmen. Om ikke annet er det kjekt å se på Hayden Christensen, Ewan McGregor og Samuel L.Jackson. Men, hold deg fast, jeg likte den faktisk. Og vips, i løpet av fire uker har jeg sett alle seks filmene.

Ellers har det i det siste vært ganske mye blest rundt noe som enkelte også vil karakterisere som science fiction – nemlig helbredelse. Bjarne Håkon Hansen mener at sønnen hans har blitt helbredet av kolikk. Petter Northug har også benyttet seg av Snåsamannens evner. Dette har vakt sterke reaksjoner hos enkelte, blant annet professor Kristian Gundersen. Jeg kan alt for lite om både naturvitenskap og biologi. Jeg tror (eller sagt med Gundersens ord, jeg «overtror») at folk kan helbredes. Det kan godt være professoren har mange gode grunner til å tro at helbredelse ikke er mulig. Men jeg lurer litt på hvem han ønsker å nå med denne snerte arrogansen .

Gundersen kritiserer Ap-topper for å gå ut med sine støtteerklæringer til Snåsamannen (og dermed også fenomenet helbredelse?), han mener det får dem til å framstå som motstandere av vitenskapen.

– Det er i strid med den rasjonelle «bygge landet-ideen» som Arbeiderpartiet har hatt igjennom mange år. Dette er et slags brudd med det, som jeg synes vi kunne ha vært spart for, forteller Gundersen. (http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/article2537711.ece)

Er det slik at Gundersen tror at Bjarne Håkon Hansen og Helga Pedersen ønsker å rive ned det Arbeiderpartiet har «bygd» opp de siste seksti årene? At de vil oppfordre folk til å slutte å gå til legen, slutte å ta medisiner, takke nei til operasjoner og behandligner av leger?

En annen som har engasjert seg er Fredrik Mellem, mangeårig tillitsvalgt i Arbeiderpartiet. Han vil ikke at statsråder skal henvise folk til «mumbo-jumbomedisin».

Nei, Gud forby at folk skulle bli friske. Det ville vært ille. Noe annet jeg syns er ille er å framstille livsverket til en 82 år gammel mann som har brukt de femti siste årene på å hjelpe folk gratis som overtro og mumbo-jumbo...

Reklame

4 kommentarer

Filed under Samfunn og sånn

4 responses to “Star Wars og Snåsamannen

  1. Hihi……så du måtte gi etter til slutt:-) Jeg holder fortsatt stand etter over 10 års hardnakket påvirkning!

  2. Jeg digger Star Wars, nå ble jeg også påminnet at jeg skal gå til anskaffelse av de to trilogiene…

    Hva Snåsamannen anngår, så deler jeg din oppfatning og analyse av situasjonen. Go Snåsa!

  3. I såfall venter jeg i spenning på invitasjon til Star Wars-maraton 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s