Hurra for kvinnedagen!

Harald kommer til å hate meg for denne posten her, og Paul kommer garantert til å trekke på smilebåndet og himle med øynene. Men jeg er altså, etter litt tankevirksomhet, ganske for kvinnedagen, og er nok litt mer feminist enn jeg har likt å tro. Med feminist mener jeg ikke mannehater, og jeg mener ikke at alle jenter må jobbe fulltid i topplederstillinger og aldri vaske klær eller lage middag. Men så er vel heller ikke det feminisme. (Hvorfor føler jeg allerede at dette er en skolestil med tittelen «skriv et essay angående kvinnedagen»?) Feminisme er, i følge min elskede caplex.no, «(av lat. femina, kvinne), del av det teoretiske grunnlaget for kvinnebevegelsen; oppfatning el. bevegelse som hevder og aktivt arbeider for kvinnens likestilling med mannen. F.s røtter går tilbake til den fr. revolusjon. → nyfeminisme.» Og det høres jo ganske bra ut, syns jeg. Og kvinnedagen er faktisk en gylden mulighet til å sette litt fokus på kvinnens stilling. For når 70 prosent av verdens aller fattigste er kvinner, to tredeler av verdens analfabeter er kvinner og 80 prosent av verdens flyktninger er kvinner og barn, da er det ganske vanskelig å late som om likestilling ikke er en viktig kamp. Og kanskje er det til og med grunn til å ta et tak her hjemme også. Hvertfall når statistikk kan tyde på at så mange som flere titusener norske kvinner har blitt utsatt for fysisk vold eller trusler mens de var gravide (kilde, Vårt Land<3). Bare i Oslo ble det i 2007 anmeldt 148 voldtekter, dette er en økning på nesten 20 prosent fra året før. I tillegg kommer mest sannsynlig store mørketall. Vi fortjener fella meg mer respekt enn som så. Så selv om jeg i Norge skal være grisefornøyd med hvor likestilt jeg er gutter i forhold til drøssevis av andre jenter verden over, syns jeg fremdeles ikke vi kan si at respekt for kvinner er en selvfølge i Norge. Så derfor trenger vi kanskje kvinnedagen. Sånn at vi kan sette fokus og både kvinner og menn kan ta avstand fra undertrykkelse av jenter og kvinner, både i Norge og utlandet. Og sånn at vi kan brenne litt bh-er:)

Nå ble det plutselig to sånne litt halvkvasipolitiskengasjerte innlegg på rappen her, skulle nesten tro jeg begynte å bli seriøs. (Les resten av bloggen så skjønner du at det ikke er tilfelle.) God natt, og gratulerer med kvinnedagen, gutter og jenter:) Hilsen fra den kristne småfeministiske, halvsosialistiske (?), wannabeidealistiske, kvasiradikale håpefulle.

(ps. Det er ukristelig med kvinneundertrykkelse, tenk. Gud skapte kvinnen av ribbeinet til mannen så hun kunne være hans like. Tenk, ædabæda.)

feminisme.jpg

 

Reklame

2 kommentarer

Filed under Samfunn og sånn

2 responses to “Hurra for kvinnedagen!

  1. Paul

    Som sagt; kan du sende resten av det bildet på mailen min;-P

    hehe

  2. Du vil ha «We can do this»-tegningen på mail?:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s